A kortárs művészet élvonalába tartozó magyar festőművész, Havadtőy Sámuel
(Sam Havadtoy) 2009. február 12-én Hommage á André Kertész című új sorozatával
most először fotóművészként mutatkozik be. Az Erdész and Makláry Fine Arts Galériában megtekinthető kiállításon a közönség két, „egymással beszélgető” fényképsorozatot tekinthet meg. Kertész 1933-ban készített Torzulások (Distortions) című, női aktokat mutató sorozatával szemben Havadtői férfi aktokat torzító képei kerülnek.
 Havadtőinek megadatott, hogy személyesen is találkozhatott a nyolcvanas évek elején a mesterrel Kertész Washington Square Parkra néző lakásában, sőt, vélhetően épp azzal a hatalmas, két méter magas torzítótükörrel készítette fényképeit, melyet annak idején Kertész maga is használt.
 A Hommage á André Kertész című kiállítás egy trilógia harmadik tagja. A 2006-ban illetve 2007-ben festett két korábbi sorozatban Havadtői két nagy példaképe, Andy Warhol és Agnes Martin előtt tiszteleg.
 A Londonban született, később Magyarországon, New Yorkban, Genfben s 2000 óta ismét Budapesten élő művész pályája során intellektuális, művészi és baráti kapcsolatba került többek között Andy Warhollal, Keith Haringgel, George Condoval és Donald Baechlerrel, s a mai napig szoros kapcsolatot tart a kortárs New York-i művészeti élettel.

A bejegyzés trackback címe:

https://biroandras.blog.hu/api/trackback/id/tr4940441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása